Brazilian Wax

Art of Waxing behandelt het hele lichaam en is gespecialiseerd in Brazilian waxing.

Een Brazilian wax is een intieme behandeling. Vandaar dat je niet zomaar iedere wax salon binnenstapt. Het is belangrijk voor je om je comfortabel te voelen en professionele en hygiënische zorg te ontvangen.

Je hecht ook waarde aan producten die van natuurlijke oorsprong zijn, omdat je weet hoe belangrijk het is om de huid goed te verzorgen.

• 98% natuurlijke ingrediënten
• Vocht inbrengende, verzachtende en genezende eigenschappen 
• Zacht op de huid 
• Er zijn geen strips nodig
• 100% colophony free; irriteert de huid niet

Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat je je goed voelt en een zacht en mooi uitziende huid hebt. 

Daarom kies je voor Art of Waxing als jouw specialist in Brazilian waxing.

FAQs

 Als er vragen zijn of benodigde informatie die je niet kan vinden in de Q&A, neem gerust contact met mij op.  

Het is het verwijderen van haar van je intieme delen, van voor naar achter en alles ertussen in. Je bepaalt zelf hoeveel haar wordt verwijderd.

Er zijn verschillende types Brazilian wax. Raadpleeg de prijzen voor meer informatie.

Het haar wordt dunner en fijner naarmate je langer waxed.

Een vermindering van haargroei van 40% tot 50%.

Het kost ongeveer 3-6 weken voor het haar om terug te groeien.

Geen uitslag van het scheren.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en wetenschappelijk onderzoek bewijst dat het in staat is om tot 60% van de ingrediënten in de huidverzorging op te nemen. Het gebruik van synthetische producten kan irritatie veroorzaken en langdurige schadelijke effecten hebben.

Art of Waxing heeft de keuze gemaakt om te gaan voor producten van natuurlijke origine.

De studio maakt gebruik van twee soorten wax:

1. Hard wax

Hard wax wordt gebruikt voor de gevoelige delen van het lichaam, zoals de Brazilian, bikini en het gezicht. Er zijn geen strips nodig om de verwarmde wax te verwijderen, waardoor het comfortabeler en minder pijnlijk is voor de gevoelige lichaamsdelen.

Een van de belangrijkste ingrediënten is avocado boter met antioxidant werking verrijkt met vitamine E, D en B.

1. Soft wax

Soft wax wordt gebruikt voor de grotere delen van het lichaam, zoals benen en armen. Het heeft een strip nodig om de verwarmde wax te verwijderen en dus ook het ongewenste haar.

De wax is vrij van geur en kleurstoffen, vandaar ideaal voor de sensitieve huid.

Aftercare is erg belangrijk om de huid mooi en zacht te houden. Het wordt aangeraden om de huid 2/3 keer per week te scrubben om de huid te exfoliëren. Dit zal helpen om ingegroeide haren te minimaliseren.

Wacht minstens 24 uur na de wax behandeling voordat je begint te scrubben, omdat de huid nog steeds gevoelig kan zijn.

De aanbevolen lengte van de haren is tussen de 0,5 á 2 centimeter. Dit houdt in vanaf ongeveer 2 weken voor de afspraak niet meer te scheren.

Ja, dat is geen probleem, zorg gewoon dat je een tampon draagt, dan gaat het helemaal goed komen. Wees ervan bewust dat het waxen rond deze periode van de maand iets pijnlijker kan zijn, omdat je gevoeliger wordt. Sommige vrouwen nemen een pijnstiller een uur voor de behandeling.

Je eerste keer bezoek duurt meestal een beetje langer dan normaal. De verschillende groeicycli en hoe je een goed verzorgde Brazilian onderhoudt, worden uitgelegd. Het duurt ook een beetje langer tijdens de eerste Brazilian wax om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent.